PROTEINOVÁ ROLÁDA S RICCOTOU A ČEKANKOVÝM SIRUPEM
Ingredience
- 4 vejce (bílky vyšlehat zvlášť)
- 1 odměrka neochuceného proteinu
- Čekankový sirup originál
- trošku sody
- nepražené kakao
Krém
- 1 ricotta
- 1 jogurt
- Čekankový sirup
Postup
- Žloutky vyšleháme se Čekankovým sirupem a proteinem,přidáme vyšlehaný sníh z bílků a opatrně promícháme.Část těsta si obarvíme kakaem a dáme s do zdobícího sáčku.
- Světlé těsto natřeme na pečící papír a uděláme zdobení z tmavého těsta.Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 minut na 170 stupňů.
- Vychladlou roládu jsem potřela tenkou vrstvou domácí borůvkové marmelády a krémem.Na okraj jsem na krém posadila střídavě maliny a borůvky,zavinula a dala chladit.