Mouka z jedlých kaštanů je přirozeně bezlepková, takže ji bez obav mohou konzumovat i celiaci a lidé citliví na lepek.
Kaštanová mouka se mele z plodů jedlého kaštanu. Ty se suší při teplotě 47 stupňů Celsia po dobu 16 dnů a následně jsou zbaveny tvrdé slupky. Proto není mouka „kaštanově“ hnědá, jak by se mohlo nabízet, ale poměrně světlá. Ovšem vůní a chuť si zachovává.
Kaštanová mouka je plná minerálních látek. Např. mangan ten přispívá k normálnímu energetickému metabolismu a k udržení normálního stavu kostí a tvorbě pojivových tkání. Dále měď přispívá k normální činnosti nervové soustavy, k normální funkci imunitního systému a k ochraně buněk před oxidativním stresem. A v neposlední řadě draslík přispívá k normální činnosti svalů, k udržení normálního tlaku krve a činnosti nervové soustavy.
Kaštany představují zásobárnu vitaminu C. Mají ho v sobě zhruba stejně, jako citróny. Obsahují také vitaminy E a B, především vitamin B5 a B6. Získáte z nich i kyselinu linolovou ze skupiny esenciálních Omega-6 mastných kyselin a kyseliny alfa-linoleové ze skupiny Omega-3. Ty jsou mimo jiné zodpovědné za optimální fungování nervového systému, mozku, kardiovaskulárního systému, za produkci hormonů a imunitu.
Kaštanová mouka se dá kombinovat i s jinými moukami. Je ideální pro pečení koláčů, moučníků, dortů, sušenek, ale i chleba. V jakémkoliv receptu můžeme až 25 % běžné mouky nahradit moukou kaštanovou.
KAŠTANOVÁ MOUKA
Složení: mouka z plodů Kaštanovníku jedlého* (Castanea sativa Mill.). *Produkt ekologického zemědělství
Země původu: Itálie
Uchovávat na suchém místě v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 800 g
Kontrolováno: CZ-BIO-001
Zemědělská produkce EU
<< Skrýt popis