zbývá za 1 199 Kč


Mořský kolagen

irsky mech rostlinny kolagen

Není kolagen jako kolagen

V boji proti stárnutí a proti vráskám byl ještě donedávna vlajkovou lodí kolagen. Dnes ho však do pozadí odsunula tolik oblíbená kyselina hyaluronová. V péči o stárnoucí pokožku, ale mají své místo obě tyto látky.

4a80a8327d79c1cfc5b57d9c5dcea2c9

Dnes si povíme něco o kolagenu. Co je vlastně kolagen? Na Wikipedii se píše kolagen je skleroprotein, extracelulární, ve vodě nerozpustná bílkovina, která je základní stavební hmotou pojivových tkání. Tvoří 25–30 % všech proteinů v těle savců, ve formě kolagenních vláken je složkou mezibuněčné hmoty. V současnosti je známo nejméně 27 rozdílných typů kolagenů.

Kolagen je obvykle získáván ze zvířecích zdrojů, nejčastěji užívaný bovinní kolagen například z kravské kůže. Při výrobě se používá i vepřový kolagen. Ovšem narůstající obavy z infekčních agens, jako je slintavka a kulhavka, BSE a virové infekce v hovězím kolagenu, přinutily výrobce hledat jiné zdroje kolagenu, které nalezly pod mořskou hladinou.

Mořský kolagen je vláknitý protein získávaný ze šupin nebo kůže ryb žijících ve slané vodě, včetně tresky a lososa. Tento kolagen má antioxidační vlastnosti, které se využívají v různých kosmetických přípravcích. Právě takové dermatokosmetické produkty slouží k tomu, aby zabránily či zlepšily poškození pleti, které způsobují negativní faktory v okolním prostředí (ultrafialové paprsky, nízká vlhkost vzduchu a další faktory).1c882670d5b4387a1f65b329d38e7991

A teď trochu srozumitelněji, jednoduše řečeno. Kolagen je důležitou složkou pojivových tkání, kterým dodává pevnost a pružnost, jako jsou chrupavky, šlachy, vazy a kůže.

V lidském těle dochází dennodenně k úbytku kolagenu, bohužel je to přirozený proces. Naše tělo si kolagen vytváří jen do věku kolem dvaceti let. Ve věku okolo 30 let se objevují první vrásky, pomalu se zhoršuje kvalita vlasů a nehtů. Okolo 40 let začíná být úbytek kolagenu markantní je to až 1% úbytku kolagenu ročně. Tělo tak ztratí do 70 let našeho věku až 30 % kolagenu.

Jak prokázaly výzkumy, z několika druhů kolagenu je právě ten mořský kolagen pro lidský organismus nejlépe vstřebatelný. Mořský kolagen se vstřebává až 1,5x efektivněji než hovězí kolagen a vyhnete se i různým alergickým reakcím, se kterými se setkáváme při užívání hovězího kolagenu.

Na našem Eshopu najdete kvalitní mořský kolagen, který obsahuje doplněk stravy Mořský hydrolyzovaný kolagen + vitamin C nebo Mořský hydrolyzovaný kolagen + vitamin C + kyselina hyaluronová. Typického rybího zápachu se nemusíte obávat, ten je beze zbytku odstraněn.