Slunečnicový chléb s tuňákovu pomazánkou
Tuňáková pomazánka s tvarohem
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (asi 150 g)
- 150 g tvarohu (nízkotučný pro lehčí variantu)
- 2 vejce (uvařené na tvrdo)
- 1 malá cibule, jemně nakrájená
- 1 ČL BIO sušený česnek prášek 4Slim
- 2 PL jemně nakrájeného čerstvého kopru (nebo petrželky)
- 1 PL citronové šťávy
- 1 ČL hořčice dijonská
- himálajská sůl růžová jemná 4Slim, čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 PL olivového oleje pro bohatší chuť
Postup:
Otevřeme konzervu s tuňákem, šťávu z něj scedíme a tuňáka rozdrobíme vidličkou do mísy. Do mísy s tuňákem přidáme tvaroh a vejce. Promícháme, dokud se ingredience dobře nespojí. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sušený česnek, čerstvý kopr (nebo petrželku), citronovou šťávu a hořčici. Pokud používáme, přilijeme také olivový olej. Vše důkladně promícháme. Pomazánku ochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem. Případně upravíme množství citronové šťávy nebo hořčice podle vaší chuti.
Dokončení: Pomazánku necháme chvíli odpočinout v lednici, aby se chutě spojily. Podáváme chlazenou na celozrnném pečivu, toastu nebo jako dip s čerstvou zeleninou. Tato tuňákově-tvarohová pomazánka je nejen chutná, ale i velmi výživná. Můžete s ní experimentovat přidáním dalších bylinek nebo koření, aby lépe odpovídala vašim chutím. Dobrou chuť!
Slunečnicový chléb pernerka
Doba přípravy: 1 hodina 30 minut
Postup:
Obsah sáčku vysypeme do mísy a přidáme 380 ml vlažné vody. Vše důkladně promícháme vařečkou nebo kuchyňským robotem. Těsto vložíme do vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy a necháme v teple 25 - 30 minut kynout. Pečeme při teplotě 210 stupňů, 45 - 60 minut.