Batátový čoko dezert
Doba přípravy: 1 hodina
Ingredience:
Těsto 1 vrstva:
- 3 velké batáty (přibližně 600 g)
- 5 PL BIO kakaový prášek 4Slim
- 1 ČL vanilkový extrakt
- 1/2 ČL kypřící prášek do pečiva
- 100 g Frankonia mléčná čokoláda
- 4 PL Testini mouka mandlová
- 2 PL kokosový krém
- 1 PL BIO ovesné vločky jemné 4Slim
- 2 PL Rýžový sirup 4Slim
Krém 2 vrstva:
- 1 batát větší
- 1 PL Arašídový krém jemný 4Slim
- 2 PL kokosový krém
- 4 PL Testini mouka mandlová
- 1 PL Čekanko datlový fitsirup 4Slim
Ozdoba:
Postup:
Nejprve pečeme batáty v předehřáté troubě na 200°C po dobu 45 minut, nebo dokud nejsou měkké. Po upečení necháme batáty vychladnout, oloupeme je a rozmačkáme na pyré. Nastavíme troubu na 175°C a vymažeme formu olejem nebo vyložíme pečicím papírem. V malém hrnci na mírném ohni nebo ve vodní lázni rozpustíme čokoládu společně s kokosovým krémem. Necháme mírně vychladnout. V míse smícháme rozmačkané batáty, rozpuštěnou čokoládovou směs a vanilkový extrakt. Do směsi postupně přidáváme rýžový sirup, mandlovou mouku, kakao, prášek do pečiva a vločky. Dobře promícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě po dobu 25 - 30 minut. Necháme těsto vychladnout ve formě. Mezitím si připravíme krém. Batát oloupeme a všechny ingredience na krém vložíme do mísy a vyšleháme do tuhé konzistence. Vzniklé těsto vtlačíme do formy na tvarování dezertu. Krém nalijeme na připravené těsto a necháme vychladit v lednici. Nakonec ozdobíme jahodami a plátky mandlí. Můžeme přidat šlehačku nebo kopeček vanilkové zmrzliny na ozdobu. Tento batátovo-čokoládový dezert je skvělým způsobem, jak si pochutnat na něčem sladkém, aniž byste měli pocit viny. Užijte si jeho jedinečnou kombinaci chutí!