Mandlový koláč
Doba přípravy: 45 minut
Ingredience:
- 120 g máslo nebo kokosový olej
- 250 g Testini mandlová mouka
- 1 ČL vanilkový necukr 4Slim
- 3 vejce
- 1 ČL prášek do pečiva
- 100 g erythritol nebo xylitol 4Slim
- špetka soli himalajská růžová 4Slim
Na ozdobu:
Postup:
Předehřejeme troubu na 175 stupňů. Ve velké míse vyšleháme vejce s vanilkovým necukrem a xylitolem, dokud směs nebude hustá. Přilijeme máslo nebo olej a dobře promícháme. V jiné míse smícháme mandlovou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Postupně přidáváme do mokré směsi, neustále mícháme, dokud těsto nebude spojené. Těsto přelijeme do připravené menší formy na dort. Pečeme v troubě 30 - 35 minut, nebo dokud není koláček zlatavý. Necháme koláček chvíli vychladnout ve formě, poté ho opatrně vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Před podáváním ozdobíme plátky mandlí. Tento mandlový koláček je nejen chutný, ale také vhodný pro ty, kteří dodržují bezlepkovou dietu. Ideální pro slavnostní příležitosti nebo jen tak k odpolední kávě. Dobrou chuť!