Tvarůžkový tatarák
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:
- 200 g tvarůžků (olomoucké syrečky)
- 100 g BIO sušená rajčata 4Slim
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 ČL olivový olej
- 1 ČL dijonská hořčice
- 1 ČL paprika
- 1 ČL jemně nasekaná čerstvá petržel
- sůl himálajská růžová 4Slim a čerstvě mletý černý pepř, chilli dle chuti
Na podávání:
- kváskový chléb nebo toast
Ozdoba:
- cibule
- pažitka
- vlašský ořech
- salátová okurka
Postup:
Tvarůžky nahrubo nastrouháme nebo nasekáme na malé kousky a vložíme do mísy.Sušená rajčata nasekáme na drobné kousky. Přidáme k tvarůžkům.Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Přidáme do mísy k tvarůžkům a rajčatům.Do směsi přilijeme olivový olej, hořčici, papriku a promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme.Nakonec přimícháme jemně nasekanou petrželku a důkladně vše promícháme. Ozdobíme dle své fantazie.
Tatarák z tvarůžků a sušených rajčat necháme před podáváním alespoň hodinu odpočinout v chladničce, aby se chutě spojily.Podáváme chlazené na čerstvém pečivu nebo toastu.
Tento netradiční tatarák z tvarůžků a sušených rajčat přináší nevšední chuťový zážitek, který potěší příznivce pikantních a výrazných chutí. Dobrou chuť!