Velikonoční mechový dortík
Doba přípravy: 60 minut
Ingredience:
Těsto:
- 130 g baby špenát
- 2 vejce
- 250 ml kefír
- 100 g BIO kokosový cukr 4Slim
- 90 g BIO kokosový olej
- 100 g Testini mandlová mouka
- 220 g Pernerka špaldová hladká mouka
- 10 g kypřicí prášek
- špetka soli himálajské růžové jemné 4Slim
- potravinářská barva zelená
Krém:
- 300 g tvaroh
- 140 g řecký jogurt
- kůra z citronu
- šťáva z citronu
- 40 g Čekankový Originál 4Slim
- lyofilizované maliny celé 4Slim
Ozdoba:
- jedlé květiny
- lyofilizované maliny celé 4Slim
- baby špenát
Postup:
Nejprve rozmixujeme špenát s kefírem v mixéru. V druhé míse přidáme vejce, kokosový olej, kokosový cukr, mandlovou mouku, špaldovou mouku, kypřicí prášek, sůl a vše důkladně promícháme. Část těsta si můžeme dobarvit potravinářským barvivem dle vlastní představy. Přilijeme rozmixovanou špenátovou směs a opět vše promícháme. Těsto nalijeme do menší dortové formy. Pečeme 40 - 45 minut na 165 stupňů. Mezitím si připravíme krém z tvarohu a jogurtu. Všechny ingredience vložíme do mísy a vyšleháme do tuhé konzistence. Po upečení odřízneme horní část korpusu a rozdrobíme ho do samotné mísy. Krémem potřeme celý dort a posypeme rozdrobeným korpusem. Nakonec ozdobíme dle fantazie. Tento skvělý mechový velikonoční dort je sladkou a chutnou dobrotou, která rozhodně potěší každého na vašem svátečním stole. Sladké Velikonoce a dobrou chuť.