zbývá za 999 Kč
Doba přípravy: 50 minut
Jablečný koláč se vzdušnou pusinkou jako obláček
Doba přípravy: 50 minut
Ingredience:
Korpus:
- 2 PL Čekankový Originál 4Slim
- 10 g kypřicí prášek do pečiva
- 30 g Testini kešu mouka
- 100 g Ovesné vločky jemné 4Slim
- 120 g Mouka Pernerka špaldová hladká
- 110 g máslo
- 4 žloutky
- 60 g kefír
Náplň:
- 3 jablka
- 1 ČL BIO skořice mletá 4Slim
- 2 PL Erythritol 4Slim
- 1/2 citrón
- špetka soli himálajské růžové jemné 4Slim
Pusinka:
- 4 ks bílky
- 50 g Erythritol 4Slim
- špetka soli himálajské růžové jemné 4Slim
- citrón
Postup:
Nejprve si připravíme těsto. Máslo a žloutky rozmixujeme do pěny pak přidáme mouky, vločky prosáté s kypřicím práškem, sirup, sůl a kefír. Vypracujeme těsto a rozetřeme do dortové formy (průměr 18cm). Jablka oloupeme, zbavíme se jádřinců a nakrájíme na drobné kousky. Smícháme s erythritolem, citronem a skořicí. Na připravené těsto rovnoměrně rozetřeme připravenou náplň z jablek. Dáme péct na 175 stupňů 25 minut. Mezitím v míse ušlehejte bílky s erythritolem, špetkou soli a citronem. Po 25 minutách vytáhneme koláč a opatrně naneseme našlehaný bílek. Pečeme koláč dalších cca 15 minut. Dokud nebude vrchní vrstva z bílků zlatavá. Hotový koláč necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.