Podzimní tvarohový krém s dátlovými sněhovými pusinkami
Podzimní tvarohový krém
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
- 150 g farmářský tvaroh
- 200 ml farmářský kefír
- 2 vejce
- 2 PL BIO kakaový prášek 4Slim
- 2 PL Čekankový originál 4Slim
Zdobení:
- Testini vlašský ořech drcený
- Čekankový topping čokoláda 4Slim
- datlové pusinky
- Frankonia čokoláda hořká
- levandule
- máta
Postup:
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. V míse bílky ušleháme do hustého sněhu a postupně přídáváme sirup, vejce, tvaroh a kefír. Krém si rozdělíme na dvě části. Do druhé části krému zašleháme kakaový prášek. Do sklenice vrstvěte střídavě krém s kakaovým krémem. Mezi krémy plníme oříšky. Nakonec ozdobíme čokoládou připravenou ve vodňí lázni, oříšky, topingem, levandulí, mátou a dátlovými pusinkami.
Datlové sněhové pusinky
Doba přípravy: 1 hodina 20 minut
Ingredince:
- 100 g BIO datlový cukr 4Slim
- 4 bílky
- 4 ČL BIO tapioková mouka 4Slim
- citrónová šťáva 1/2 citrónu
Postup:
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně vmícháme dátlový cukr, mouku a citron. Zdobícím sáčkem na plech vyložený papírem na pečení tvoříme pusinky. Dáme do předem vyhřaté trouby na 90 stupňů. Pečeme 1 hodinu. Pokud nejsou pusinky suché a samy se neodlupují z papíru. Necháme sušit dál.
