Zázvorový muffin Halloween
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:
Těsto:
- 125 g Testini mouka mandlová
- 70 g Pernerka špaldová mouka hladká
- 30 ml mléko kokosové
- 30 ml kokosový olej
- 2 vejce
- 1 ČL kypřící prášek bez fosfátu
- 3 PL Čekankový originál 4Slim
- 1 ČL BIO skořice mletá 4Slim
- 1 ČL BIO zázvor mletý 4Slim
- 40 g BIO kandovaný zázvor 4Slim
Krém:
- 160 g Testini mouka mandlová
- 2 PL tvaroh nebo jogurt Skyr
- 1 ČL BIO zázvor mléty 4Slim
- 2 vejce
- 2 PL BIO datlový cukr 4Slim
- 1 malá mrkev (strouhaná)
Ozdoba:
- BIO kandovaný zázvor 4Slim
- čokoláda mléčná Frankonia
- Testini lískový ořech drcený
- jedlá halloween dekorace
Postup:
Předehřejte troubu na 160 stupňů.
Připravte si muffinovou formu s papírovými košíčky.
Ve velké míse smíchejte mouky, prášek, skořici a zázvor. V jiné míse smíchejte mléko, olej, sirup a vejce. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou směs. Postupně přidejte suché ingredience do směsi. Míchejte tolik, aby se všechny ingredience propojily, ale nepřemíchejte. Přidejte nakrájený kandovaný zázvor a jemně zamíchejte do těsta. Nalijte těsto do připravených muffinových košíčků, vyplňte je asi dvě třetiny jejich výšky.
Pečte muffiny cca 25-30min., dokud nebudou zlatavě hnědé. Krém připravte tak, že na malé otáčky vyšleháte tvaroh, mandle, zázvor, vejce, cukr a mrkev. Vychladlé muffiny zdobte krémem pomocí zdobícího sáčku. Před podáváním každý muffin ozdobte zázvorem, oříšky a polijte horkou čokoládou. Nakonec přidejte na každý muffin jedlou halloweenskou dekoraci.
