Zdravé čekankové cukroví s vlákninou
Buchtičky
Doba přípravy: 2 - 3 hodiny
Ingredience:
Těsto:
- 200 g Mandlová mouka Testini
- 100 g ovesná mouka (pomleté ovesné vločky jemné 4Slim)
- 100 g špaldová nebo pšeničná hladká mouka Pernerka
- 2 žloutky
- 140 g máslo
- 130 ml Čekankový Originál 4Slim (v případě karamelového lineckého přidamé Čekankový topping Slaný karamel)
- špetka soli
- citrónová kůra z půlky citrónu
Náplň:
- Čekankový topping borůvka, slaný karamel, jahoda nebo dle chuti
- pro zahuštění 2,5 g agaru (pokud neni agar, lze nahradit želatinou nebo škrobem kukřičným - pozor! Želatina se nesmí provařit, pouze rozpustit při teplotě 74 stupňu)
Postup:
Ze všechn mouk, másla, Čekankového sirupu, kůry a soli vytvoříme směs. Až budou suroviny promíchané, přidáme nakonec žloutky.
Vzniklé těsto by nemělo lepit a ani se drolit. Pokud bude příliš sypké, stačí přidat po částech máslo a zkoušet. Každá mouka reaguje na ostatní suroviny jinak, některá mandlová mouka obsahuje například větší obsah tuku.
Těsto odložíme minimálně na hodinu do lednice.
Vytvoříme si náplň.
Topping a agar dáme do hrnce a přivedeme k varu. Provaříme alespoň 3-5 minut.
Necháme vychladnout a dáme také do lednice na minimálně půl hodiny.
Troubu si předehřejeme na 170°C
Poté těsto vyválíme na zhruba 0.6-8 mm silný plát. Vykrajujeme libovolné tvary a pečeme 9 min.
Po vychladnutí mažeme náplní a slepíme.
Méně kalorické linecké cukroví plné vlákniny a přesto chutné máme hotové!
Skladujeme v lednici/chladu.
