Buchtičky s tapiokovým krémem
Buchtičky
Doba přípravy: 2 - 3 hodiny
Ingredience:
Těsto:
- 600 g špaldová hladká mouka Pernerka
- 21 g droždí
- 140 g BIO kokosový cukr 4Slim
- 250 ml mléko
- 60 g máslo
- 1 vejce + 1 žloutek
- citrónová kůra
- špetka soli himalajská 4Slim
Pomazání:
- máslo na vymazání pekáče a potření buchet
- máslo na potření buchet po upečení
Postup:
Do větší mísy si dáme mouku. Do ní uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí a zasypeme ho lžící cukru.
V kastrolku si rozpustíme máslo. Zalijeme ho mlékem, aby se směs ochladila. Až směs bude vlažná, nalijeme ji do předem připravené mísy s droždím.
Trochu promícháme, posypeme moukou, přikryjeme a necháme při pokojové teplotě vykynout kvásek.
K hotovému kvásku přidáme zbytek mléka, máslo, 1 celé vejce a 1 žloutek, zbývající cukr, citronovou kůru, špetku soli a v robotu necháme vypracovat hladké těsto.
Hotové těsto posypeme trochou mouky, přikryjeme a necháme kynout minimálně hodinu a půl.
Vykynuté těsto rozvalíme a nařežeme na jednotlivé kousky (80 g). Připravíme si pekáček, který vymažeme máslem. Každý kousek těsta rozmáčkneme a následně zabalíme do padáčku a uděláme z něj kouli.
Buchty vkládáme do vymazaného plechu, mezi buchtami by měl být nějaký menší odstup, nesmí být na sebe úplně natlačené. Každou buchtu potřeme rozpuštěným máslem.
Buchty přikryjeme a necháme kynout 30-45 minut při pokojové teplotě. Buchty pečeme v předehřáté troubě na 170°C do zlatova, zhruba 20-30 minut. Po vytažení potřeme rozpuštěným máslem a necháme vychladnout.
Buchty jsou hotové! Nechte je trochu vychladnout, než se na ně pustíte. Připravte si šálek svého oblíbeného nápoje a dejte si tuhle sladkou pochoutku s rodinou či přáteli.
Tapiokový krém s liofilizovanými broskvemi
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:
- 2 PL BIO tapioková mouka 4Slim
- 250 ml mléko (kokosové)
- lyofilizovaná broskev plátky 4Slim
- 2 PL Čekankový Originál 4Slim
Ozdoba:
Postup:
Tapiokovou mouku rozmícháme s troškou vody a přidáme mléko.Vaříme za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme broskve a Čekankový sirup.
Sundáme z ohně a podáváme ihned nebo necháme vychladit v lednici. Výborný je samostatně nebo s ořechy a buchtičkami.
