zbývá za 999 Kč


Jablíčkový závin

Doba přípravy: 1 hodina 30 minut

Ingredience:

Těsto:

Náplň:

Pomazání:

Ozdoba:

 

Postup:

Do mísy vložíme mouku, bílky, olej, sůl a citronovou šťávu. Mícháme, dokud se těsto trochu nespojí, poté přilijeme teplou vodu (40 °C). Těsto smícháme a hněteme, dokud není vláčné. Následně těsto přendáme na pevný povrch a hněteme, dokud není hladké a pružné. Necháme odpočinout ve vymazané míse po dobu 30 minut.
Mezitím si připravíme jablkovou náplň. Ostrouháme jablka a nakrájíme je na hrubší, menší plátky. Do pánve dáme  máslo a přidáme nakrájená jablka, skořici, cukr a trochu nastrouhané citronové kůry. Promícháme a necháme vařit na mírném plameni po dobu asi 10 minut. Poté sundáme z plotny a necháme odpočinout.

Vytáhneme odležené těsto a posypeme plochu, na které budeme těsto válet, moukou. Těsto rozválíme do tvaru kruhu, těsto vememe do rukou a velmi jemně těsto protahujeme a roztahujeme do největší možné velikosti, přičemž se snažíme, aby se těsto neroztrhlo. Těsto položíme a opatrně ho roztáhneme, dokud skrze těsto nepůjde skoro vidět. Těsto ořízneme do tvaru obdélníku.
Rozpustíme máslo a poté ho opatrně nanášíme na těsto a rozetíráme po celé ploše. Těsto posypeme drceným oříškem. Na začátku těsta uděláme řadu z připravené jablkové náplně. Těsto stočíme a položíme na pečicí papír. Troubu předehřejeme na 175°C, závin před pečením potřeme vajíčkem.
Pečeme zhruba 30-35 minut. Před podáváním ozdobíme arašídovým krémem a čokoládovým toppingem.

Obrázek produktu Jméno produktu Cena s DPH Množství Celkem s DPH
0 Kč
Notify me
Himalájská sůl růžová jemná 600g Himalájská sůl růžová jemná 600g
18 Kč
29 Kč
0 Kč
Skořice mletá BIO 200g Skořice mletá BIO 200g
84 Kč
145 Kč
0 Kč
0 Kč
Notify me
0 Kč
Notify me
0 Kč
Notify me
0 Kč
Notify me
arasidovykremdvestee 100% Arašídový krém jemný 250g
79 Kč
0 Kč
etiketa_čekankovy_topping_cokolada_330g Čekankový topping příchuť čokoláda 330g
159 Kč
0 Kč
Celková cena s DPH :
0 Kč
ajax-loader Jablíčkový závin - E-shop Kaumy