Slaný koláč s kuřecím masem - BIO ingredience
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:
- 100g BIO sušená rajčata 4slim (předem namočíme)
- 1 cibule (nasekaná)
- 250g kuřecích prsou (nakrájených na menší kousky)
- parmská šunka dle potřeby(7-8 plátků)
- 1 ČL BIO kurkuma mletá 4slim
- 1 ČL BIO sušený česnek prášek 4slim
- 200g špaldová celozrnná hladká mouka Pernerka
- 100g změklé máslo
- 1 vejce
- 5PL vlažná voda dle potřeby
- sůl himalajská 4slim a pepř podle chuti
- olivový olej (na smažení)
Postup:
Předehřejte troubu na 180°C.
V pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dokud nezměkne a nezezlátne.
Přidejte nakrájená kuřecí prsa a smažte je dokud nejsou zevnitř upečená a zvenku zlatavá. Přidejte kurkumu, česnek, sůl,pepř a zamíchejte.
Mezitím si připravte těsto na koláč. Smíchejte mouku, máslo, vejce a vodu dohromady, dokud nezískáte křehké těsto. Přidejte trochu soli pro dochucení. Těsto rozválejte na poměrně tenký kruh a přeneste do formy na koláč.
Na těsto rovnoměrně rozložte osmažené kuřecí maso s cibulí. Přidejte nakrájená sušená rajčata a šunku.
Koláč pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, dokud těsto nezhnědne a nezpevní.
Vyjměte koláč z trouby a nechte trochu vychladnout před podáváním. Můžete ho krájet na kousky nebo servírovat celý.
Tento slaný koláč s sušenými rajčaty, kurkumou, cibulí, šunkou a kuřecím masem je výbornou volbou pro svačinu nebo lehký oběd. Můžete si ho vychutnat samotný nebo s přílohou, jako je zelený salát nebo omáčka podle vaší volby.
