Tvarohový chlebík s rybízovou marmeládou
Rybízová marmeláda
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
- 200 g ovoce dle vašeho výběru (například rybíz, borůvky)
- 50 g Erythritol 4Slim
- 1 PL citrón
Postup:
Ovoce důkladně omyjte a pokud je potřeba, zbavte ho stopky nebo jiných nežádoucích částí. Následně rozmělněte do menších kousků.
V hrnci smíchejte rozmělněné ovoce, erythritol a citronovou šťávu.
Přiveďte směs k varu na střední teplotě, za občasného míchání. Poté snižte teplotu a nechte ji vařit asi 8-15 minut, nebo dokud se směs nezahustí na požadovanou konzistenci. Pokud si přejete jemnější konzistenci, můžete směs míchat šlehačkou nebo použít mixér.
Marmeládu nalijte do skleničky a dobře ji uzavřete. Marmeládu můžete nechat vychladnout při pokojové teplotě a poté skladovat v lednici.
Tímto způsobem získáte dochucenou marmeládu s nižším obsahem cukru, díky použití erythritolu. Doufám, že vás tento recept potěší a že vám marmeláda bude chutnat.
Tvarohový chlebík
Doba přípravy: 50 minut
Ingredience:
- 180 g tvaroh
- 2 vejce
- 300 g špaldová hladká mouka Pernerka
- 1 PL prášek do pečiva bez fosfátů
- 2 ČL himalájská sůl 4Slim
- 2,5 PL ocet jablečný 4Slim
- 1 PL kmín
Postup:
Nejprve předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na pečení.
V míse smíchejte suché ingredience, potom přidejte tekuté. Směs promíchejte, dokud nezískáte hladkou a rovnoměrnou konzistenci.
Přendejte směs do formy a vyrovnejte povrch. Pokud si přejete, můžete povrch nakrájet třeba do kříže.
Vložte formu s těstem do předehřáté trouby a pečte přibližně 30-35 minut, nebo dokud chlebík nezhnědne a nezíská pevnou konzistenci. Můžete kontrolovat, jestli je chlebík hotový, zasunutím čistého nože do středu a pokud vyjde čistý, je hotový.
Vyjměte chlebík z trouby a nechte ho zchladnout na mřížce. Poté si můžete vychutnat tento tvarohový chlebík s máslem a marmeládou.
