Jahodový dezert
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:
Korpus:
- 50 g Ovesné vločky jemné 4Slim
- 2 PL kokosový olej
- 3 PL BIOnuta lískooříšková čekanková 4Slim
Krém:
- 50 g BIO tapioková mouka 4Slim
- 250 ml kokosové mléko
- 2 PL Xylitol 4Slim
- 3 ČL agar
Jahodové želé:
- 1 šálek jahod
- 2 PL Třtinový Keto sirup 4Slim
- 100 ml voda
- 2 ČL agar
Ozdoba:
Postup:
Vločky smíchame s olejem a lískooříškovým krémem. Připravíme si silikonovou formu a rovnoměrně rozetřeme korpus.
V hrnci smíchame tapiokovou mouku s mlékem, poté přidáme agar a xylitol. Ohříváme na středním ohni a stále míchejte, dokud směs nezačne houstnout a získá pudinkovou konzistenci. Může to trvat 5-7 min. Připravený krém navrstvíme na korpus a rovnoměrně uhladíme. Jahody povaříme a smícháme s sirupem a agarem. Mícháme do rozpuštění a z ohně odstavíme před bodem varu, necháme chladnout. Jako další vrstvu použijeme očišťené jahody a nakonec vše zalijeme vrstvou jahodového želé. Nakonec posypeme mandlovými lupínky. Ozdobíme dle fantazie, například jahodami, malinami nebo toppingem. Necháme dort odpočinout v lednici, nebo mrazáku, aby dobře ztuhnul.