Jablečná růže
Ingredience:
kvásek:
- 20 g čerstvé droždí
- 300 ml mléko
- 1 PL BIO kokosový cukr 4Slim
- 3 PL mouka celozrnná špaldová
těsto:
- 1 vejce
- 30 g BIO tapioková mouka 4Slim
- 10 g BIO kokosový cukr 4Slim
- 500 g špaldová mouka
- špetka soli
náplň:
- 2-3 jablka
- 70 g máslo
- 1 PL BIO skořice mletá 4Slim
- 75 g BIO kokosový cukr 4Slim
ozdoba:
- Čekankový sirup originál 4Slim
- BIO piniový oříšek 4Slim
Postup:
Všechny ingredience na kvásek pořádně promícháme a přikryjeme. Necháme kynout 10 minut. Připravený kvásek vložíme do vetší nádoby. Přidáme ingredience na těsto a hněteme v mixéru. Necháme těsto kynout na teplém místě 30 min. Jablka omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Nakrájíme na tenké plátky, které dáme do misky a necháme 5 minut odležet. Hotové těsto rozválíme na 35 x 40 cm a tento plát pak rozkrojíme na 6 pruhů. Každý z pruhů těsta potřeme máslem pokojové teploty a posypeme kokosovým cukrem a skořicí. Na polovinu pruhu na sebe naskládáme 2 - 3 jablka. Těsto začneme rolovat. Zamotané růže vložíme do skleněné formy, kterou vymažeme máslem. Hotové růže necháme vychladnout. Ozdobíme čekankovým sirupem a piniovým oříškem.