zbývá za 1 199 Kč
Velikonoční mazanec
Ingredience:
- 200g celozrnné špaldové mouky
- 200g hladké špaldové mouky
- 100g kukuřičné mouky 4Slim
- 100g Čekankového sirupu 4Slim
- 100g másla
- 200ml mléka
- 1/2 kostky droždí
- 2 žloutky
- 2 lžíce BIO rozinky zelené 4Slim namočených v rumu
- 80g BIOnuta BIO vlašské ořechy 150g 4Slim
- citronová kůra, vanilka, špetka soli, popřípadě na dozdobení Mandle blanširované BIO 150g 4Slim
Postup:
Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme tři lžíce z celozrnné mouky a necháme vzejít kvásek.
Poté smícháme dohromady i všechny další ingredience a hněteme, až je těsto hladké a nelepí se na stěny nádoby.
Těsto necháme vykynout asi dvě hodiny, přendáme na vál a ukoulíme bochánek, který rovnou položíme na pečící papír na plech.
Na povrch uděláme křížek a ještě půl hodiny necháme těsto pracovat.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200 °C asi půl hodiny.
Je dobré bochánek překrýt pečícím papírem a asi v polovině pečení potřít bílkem a posypat mandlemi.
Ingredience k zakoupení
Recept připravil www.studiotana.cz