Pikantní fazolový salát
Ingredience:
- 250 g vařených černých fazolí 4Slim
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku (lze využít 2 čajové lžičky sušeného česneku BIO 4Slim)
- 2 PL dýňového BIO oleje 4Slim (olivového)
- 2 PL vody
- 1 PL citronové šťávy
- 1 PL Čekankového sirupu Originál 4Slim
- 1/2 ČL sladké nebo pálivé papriky (případně rajčatový protlak)
- 1-2 špetky soli, 1 špetka chilli koření
- 1 PL dýňových BIO semínek a nasekaná jarní cibulka na ozdobu
Fazole namočíme přes noc ve vodě, poté je propláchneme a vaříme minimálně 45 minut v mírně osolené vodě do měkka. Pokud máte strach z nadýmání, přidejte do hrnce k fazolím jednu neloupanou cibuli, snítku saturejky nebo 1 cm čerstvého kořene zázvoru. Tyto přísady pohltí látky, které by mohly působit nežádoucí trávicí potíže. Než se fazole uvaří, smícháme přísady na zálivku – olej, sirup, citronovou šťávu, koření a prolisovaný česnek. Po uvaření fazole scedíme a smícháme s připravenou zálivkou. Na talíři můžeme posypat dýňovými semínky a jarní cibulkou, případně jinými oblíbenými bylinkami. Tento salát se hodí jako jídlo k večeři, nebo lehčímu obědu. Jestliže hlídáte ve svém jídelníčku bílkoviny, nebojte se salát nakombinovat s vejcem natvrdo či volským okem, případně s nějakým čerstvým sýrem.