Makový dort
Ingredience na korpus:
- 1 hrnek BIO kokosové mouky 4Slim
- 1 hrnek kešu ořechů 4Slim
- 1 hrnek mandlové mouky 4Slim
- 1 PL mleté bio skořice 4Slim
- 100 g másla
Ingredience na náplň:
- 200 g mletého máku modrého 4Slim
- 200 ml kefíru
- 1 PL másla
- šťáva z 1/2 citronu
- 250 g tvarohu, nebo zakysané smetany
- 2 ČL vanilkového necukru 4Slim
- 1 vejce
- 1 PL BIO mleté skořice 4Slim
- 4-5 PL Čekankového sirupu Originál 4Slim (dle chuti)
Troubu si předehřejeme na 160 °C. V mixéru rozmixujeme kešu ořechy a smícháme je s mandlovou a kokosovou moukou a skořicí. Vzniklou směs promícháme se změklým máslem a vytvoříme těsto. Koláčovou formu o průměru 23 cm si vyložíme pečícím papírem, těsto vložíme na dno a na strany a pečeme v troubě přibližně 15 minut, dokud korpus nezezlátne. Poté necháme korpus vychladnout. Teplotu v troubě zvedneme na 175 °C. Do nádoby mixéru vložíme mák, kefír, máslo, citronovou šťávu, tvaroh, vanilkový necukr, skořici, Čekankový sirup a vše společně mixujeme, dokud nevznikne hladká směs. Ochutnejte a podle chuti můžete dosladit nebo přidat jednotlivé koření či citron. Přidáme vejce a znovu promixujeme. Hotovou směs nalijeme na vychladlý korpus a vložíme opět do trouby. Pečeme při 175 °C asi 30–45 minut (dokud náplň neztuhne). Dort necháme vychladnout a poté vložíme alespoň na 2 hodiny do lednice. Vychladnutý dort polijeme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládou Cavalier a dle chuti dozdobíme strouhaným kokose, lyfilizobvaným ovocem apod.