zbývá za 1 199 Kč


Hruškový amaroun

Ingredience:

Postup:

Oloupané a jadřinců zbavené hrušky nakrájíme a rozmixujeme. Pokud nám mixér zpočátku nechce jet nebo máme-li hrušky míň šťavnaté, přidáme si do mixéru asi 50 ml vody. Jemnou rozmixovanou kaši vlijeme do hrnce a dáme vařit. Přidáme skořici a za stálého míchání podusíme a necháme odpařit zbylou vodu.  Do horkého pyré vsypeme agar-agar, dobře metličkou rozmícháme a agar rozpustíme. Povaříme 2–3 minuty a odstavíme z ohně. Ke chladnoucí směsi přidáme Čekankový sirup, ale jen tehdy, kdybychom použili hrušky, které ještě nejsou moc sladké. Oslazené horké pyré nalijeme do připravených a vodou vypláchnutých hrnečků o objemu asi 200 ml a necháme pozvolna chladnout. Hrníčky dáme v závěru vychladit do lednice. Ztuhlý hruškový dezert pak opatrně vyklopíme na talíře       a ozdobíme tvarohovým potěšením a pokrájenými sušenými višněmi a ořechy. Na závěr dezert přelijeme čekankovým karamelovým toppingem.

Ingredience k zakoupení
Obrázek produktu Jméno produktu Cena s DPH Množství Celkem s DPH
Skořice mletá BIO 200g Skořice mletá BIO 200g
119 Kč
145 Kč
0 Kč
cekorig1258 Čekankový Originál 1,2kg
299 Kč
399 Kč
0 Kč
Višně sušené neslazené BIO 250g Višně sušené neslazené BIO 250g
199 Kč
Notify me
Čekankový topping slaný karamel 330g Čekankový topping slaný karamel 330g
159 Kč
0 Kč
Celková cena s DPH :
0 Kč
ajax-loader Hruškový amaroun - E-shop Kaumy

recept připravil: Filip Ondrušek

ig:@phillipphoo