nad 999 Kč


Hruškový amaroun

Ingredience:

Postup:

Oloupané a jadřinců zbavené hrušky nakrájíme a rozmixujeme. Pokud nám mixér zpočátku nechce jet nebo máme-li hrušky míň šťavnaté, přidáme si do mixéru asi 50 ml vody. Jemnou rozmixovanou kaši vlijeme do hrnce a dáme vařit. Přidáme skořici a za stálého míchání podusíme a necháme odpařit zbylou vodu.  Do horkého pyré vsypeme agar-agar, dobře metličkou rozmícháme a agar rozpustíme. Povaříme 2–3 minuty a odstavíme z ohně. Ke chladnoucí směsi přidáme Čekankový sirup, ale jen tehdy, kdybychom použili hrušky, které ještě nejsou moc sladké. Oslazené horké pyré nalijeme do připravených a vodou vypláchnutých hrnečků o objemu asi 200 ml a necháme pozvolna chladnout. Hrníčky dáme v závěru vychladit do lednice. Ztuhlý hruškový dezert pak opatrně vyklopíme na talíře       a ozdobíme tvarohovým potěšením a pokrájenými sušenými višněmi a ořechy. Na závěr dezert přelijeme čekankovým karamelovým toppingem.

Ingredience k zakoupení
Obrázek produktu Jméno produktu Cena s DPH Množství Celkem s DPH
cekankovy-sirup-1200g Čekankový sirup Originál 1,2kg
299,00 Kč
399,00 Kč
0,00 Kč
karameltopp65 Čekankový topping slaný karamel 330g
159,00 Kč
0,00 Kč
150g_vlasske BIOnuta BIO vlašské ořechy 150g
69,00 Kč
129,00 Kč
0,00 Kč
Visne susene neslazene BIO 250g Višně sušené neslazené BIO 250g
199,00 Kč
0,00 Kč
skoricemle Skořice mletá BIO 200g
145,00 Kč
0,00 Kč
Celková cena s DPH :
0,00 Kč
ajax-loader Hruškový amaroun - E-shop Kaumy

recept připravil: Filip Ondrušek

ig:@phillipphoo