Hruškový amaroun
Ingredience:
- 750 g oloupaných hrušek
- 50 ml vody
- 3 zarovnané ČL práškového agar-agaru
- 1 PL Čekankového sirupu Originál 4Slim
- 1 ČL mleté BIO skořice 4Slim
- tvarohové potěšení na ozdobení
- BIO sušené višně 4Slim
- BIO vlašských ořechů 4Slim
- Čekankový topping karamel 4Slim
Postup:
Oloupané a jadřinců zbavené hrušky nakrájíme a rozmixujeme. Pokud nám mixér zpočátku nechce jet nebo máme-li hrušky míň šťavnaté, přidáme si do mixéru asi 50 ml vody. Jemnou rozmixovanou kaši vlijeme do hrnce a dáme vařit. Přidáme skořici a za stálého míchání podusíme a necháme odpařit zbylou vodu. Do horkého pyré vsypeme agar-agar, dobře metličkou rozmícháme a agar rozpustíme. Povaříme 2–3 minuty a odstavíme z ohně. Ke chladnoucí směsi přidáme Čekankový sirup, ale jen tehdy, kdybychom použili hrušky, které ještě nejsou moc sladké. Oslazené horké pyré nalijeme do připravených a vodou vypláchnutých hrnečků o objemu asi 200 ml a necháme pozvolna chladnout. Hrníčky dáme v závěru vychladit do lednice. Ztuhlý hruškový dezert pak opatrně vyklopíme na talíře a ozdobíme tvarohovým potěšením a pokrájenými sušenými višněmi a ořechy. Na závěr dezert přelijeme čekankovým karamelovým toppingem.