Lívance s čekankovým sirupem a borůvkami.
Ingredience:
- 2 Domácí vejce 500ml
- Mléko 500ml Voda 400g
- Polohrubá mouka 400g
- Mandlová mouka 30g 4Slim
- Guarana prášek 4Slim
- Černá himalájská sůl 4Slim
- 4 lžíce valikového necukru 4Slim
- 1 kostka droždí (42g)
- Mádlový olej 4Slim
- Borůvky
- Čekankový sirup Originál 4Slim
- Medový ocet 10g 4Slim
- Kakaové máslo 4Slim)
- Čekankový topping dle chuti 4Slim
Postup: Nejdříve si uděláme kvásek. Mléko (cca 100-150ml) zahřejeme v malém hrnku na "vlažné", přidáme lžíci necukru, rozdrobíme droždí, rozpuštěné kakaové máslo a chvíli počkám, až se udělá kvásek.
Do většího hrnce dáme vejce, mouky, guaranu, zbylý necukr, ocet, sůl, vylijeme kvásek, spolu se zbylým mlékem (a vodou) a vypracujeme (vyšleháme) řidší lívancové těsto. Nemělo by být zase velmi řídké, protože kynutím ještě zřídne. Pokud se vám zdá řídké přisypte trochu mouky, pokud husté přilijte vodu / mléko. Těsto necháme dobře vykynout, aby zdvojnásobilo svůj objem a na pánvi začneme smažit (péct) lívance. Lívance nejdříve z jedné strany, potom lívance vidličkou obrátíme a dosmažíme (opečeme) z druhé strany. Pokud máme teflonovou nelepivou pánev, před každým dalším lívancům prohlubeň jemně vymažeme olejem. Na závěr teplé lívance přelijeme sirupem nebo čekankovým toppingem dle chuti a ozdobíme borůvkami. Dobrou chuť, přátelé.