nad 1 000 Kč


Bezlepkové větrníky

recept připravil: www.studiotana.cz

odpalované těsto:

Těsto necháme vychladnout, rozmícháme šlehačem a postupně zašleháváme 2 vejce.
Naplníme stříkací sáček, a stříkáme na plech s pečícím papírem 3-4 větrníky.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 25 minut. Při pečení neotevíráme troubu!
Po upečení rozřízneme napůl, abychom mohli těsto naplnit.

náplň:

  • 1/2 smetany ke šlehání
  • 2 lžíce BIOnuta lískooříšková - čekanková
  • šlehačku vyšleháme a spojíme spolu s BIOnutou
  • 1/2 smetany ke šlehání - druhou půlku smetany vyšleháme a již nesladíme

Vzniknou nám tak dvě náplně - jedna s BIOnutou, jedna čistě šlehačková. Pokud chceme náplň ještě více sladkou, dosladíme Čekankovým sirupem.

poleva: 

  • lžíce smetany
  • 2 lžíc BIOnuta mandlová - čekanková
  • lžíci smetany rozehřejeme spolu s BIOnutou, potřeme vršky větrníků a necháme vychladnout

větrník 2větrník 2