zbývá za 1 199 Kč


SKOPOVÁ KÝTA NA VÍNĚ

Skopovou kýtu nařízneme asi po dvou centimetrech, prosolíme himalájskou solí, česnekem a vložíme plátky slaniny a hojně tymiánu.
Zasypeme cibulí a vložíme do trouby na 220°C.
Po hodině pečení a pravidelného polévání přidáme 1,5 dcl červeného vína a dvě lžíce sušeného celeru.
Pečení stáhneme na 180°C a pozvolna dusíme do měkka.
Jakmile máme upečeno, maso vyndáme a zbylou šťávu rozmixujeme. Rozmixovanou šťávu ještě povaříme, aby získala zpět barvu.
Maso nakrájíme na porce a podáváme zdobené řapíkatým celerem.

TIP:
Jako příloha je velmi vhodná dýně hokaido nakrájená na špalíčky, zabalené do slaniny a cca 20 minut pečené na pečícím papíře v troubě na 200°C.
Skvělá příloha jsou také americké brambory, bramborová kaše, nebo jen řapíkatý celer.

skopová kýta 1skopová kýta 2