zbývá za 1 199 Kč
Banánovo - avokádový raw koláček
recept od: Marie Mikšova https://www.facebook.com/mariemiksovafitness/
20 cm forma
Korpus:
- 1/2 šálku vlašských ořechů
- 1/2 šálku mandlí
- 1/2 šálku datlí
- 1 PL 100% arašídového krému
- 2PL Čekankového sirupu
Krém:
- 1 šálek namočených kešu oříšků
- 1 avokádo
- 1 banán
- 1/2 šálku kokosového oleje - rozpuštěného
- 3-4 lžíce Čekankového sirupu
- 3 PL kakaa
- První si uděláme korpus. Ořechy rozmixujeme ve food procesoru společně s datlemi, arašídovým krémem a Čekankovým sirupem. Mixujeme tak dlouho, než se všechno spojí v jednotnou hmotu.
- Dno dortové formy si vyložíme pečícím papírem a směs rovnoměrně rozprostřeme. Dáme na cca 30 min ztuhnout do mrazáku.
- Krém si připravíme z kešu ořechů, které namočíme do vody na cca 3 hodiny. Vodu slejeme, ořechy dáme do food procesoru a mixujeme společně s avokádem, banánem, kokosovým olejem a Čekankovým sirupem. Pokud je krém příliš hustý, přidáme trochu kravského nebo rostlinného mléka.
- 1/2 Krému nalijeme na korpus a dáme opět ztuhnou. Do druhé poloviny krému přidáme kakao, mixujeme a nalejeme na první vrstvu. Necháme v lednici několik hodin, ideálně přes noc. Ozdobíme a můžeme podávat