zbývá za 1 199 Kč


Banánovo - avokádový raw koláček

recept od: Marie Mikšova https://www.facebook.com/mariemiksovafitness/

20 cm forma

Korpus:

  • 1/2 šálku vlašských ořechů
  • 1/2 šálku mandlí
  • 1/2 šálku datlí
  • 1 PL 100% arašídového krému
  • 2PL Čekankového sirupu

Krém:

  • 1 šálek namočených kešu oříšků
  • 1 avokádo
  • 1 banán
  • 1/2 šálku kokosového oleje - rozpuštěného
  • 3-4 lžíce Čekankového sirupu
  • 3 PL kakaa
 Postup:
  1. První si uděláme korpus. Ořechy rozmixujeme ve food procesoru společně s datlemi, arašídovým krémem a Čekankovým sirupem. Mixujeme tak dlouho, než se všechno spojí v jednotnou hmotu.
  2. Dno dortové formy si vyložíme pečícím papírem a směs rovnoměrně rozprostřeme. Dáme na cca 30 min ztuhnout do mrazáku.
  3. Krém si připravíme z kešu ořechů, které namočíme do vody na cca 3 hodiny. Vodu slejeme, ořechy dáme do food procesoru a mixujeme společně s avokádem, banánem, kokosovým olejem a Čekankovým sirupem. Pokud je krém příliš hustý, přidáme trochu kravského nebo rostlinného mléka.
  4. 1/2 Krému nalijeme na korpus a dáme opět ztuhnou. Do druhé poloviny krému přidáme kakao, mixujeme a nalejeme na první vrstvu. Necháme v lednici několik hodin, ideálně přes noc. Ozdobíme a můžeme podávat
  1. 30