Rajčata sušená BIO 200g
Složení rajčat je pro náš organismus prospěšné z hlediska obsahu některých látek. Nejdůležitější je jejich červené barvivo zvané lykopen, který působí jako antioxidant. Z vitaminů jsou nejvíce zastoupeny vitaminy B, C, E a K a z minerálních látek draslík, fosfor, hořčík a vápník. Vysoký je také obsah vlákniny a kyseliny listové. Rajčata jsou velmi vhodná i během různých diet - mají totiž minimální energetickou hodnotu a neobsahují skoro žádné cukry. Rajčata jsou velmi vhodná jako základ zdravé nebo doplněk či příloha běžné stravy. Vhodná jsou i na různé redukční a očistné diety, neboť mají antioxidační účinky. Podle některých studií působí blahodárně i na problémy s prostatou. Dále mohou být rajčata vhodná ve stravě osob s nemocemi srdce, krevního oběhu a poruchami látkové výměny... více zde >>
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota | 1080 kJ/ 258 kcal |
Tuky | 3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 55,8 g |
z toho cukry | 37,6 g |
Vláknina | 12,3 g |
Bílkoviny | 14,1 g |
Sůl | 5,23 g |