Mandlová mouka je vhodná pro bezlepkovou dietu i nízkosacharidovou stravu.
Zároveň je vhodná pro všechny druhy redukčních diet, jako jsou low carb, low fat a ketodieta.
Mandle mají vysokou energetickou hodnotu. Obsahují široké spektrum pro naše tělo prospěšných látek. Jsou zdrojem nenasycených mastných kyselin, biologicky hodnotných bílkovin i celé řady vitamínů (zejm. E a skupiny B) a minerálních látek resp. stopových prvků (např. vápníku, hořčíku, draslíku, selenu, zinku či železa).
Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu.
Na základě výše uvedeného lze říci, že zařazením mandlí do jídelníčku dodáme tělu – mimo jiné – vhodné tuky, působící na snižování cholesterolu v krvi a látky, které podporují antioxidační procesy či posilují odolnost nervové soustavy. Proč nezkusit Mandlovou mouku…
Složení: mouka z blanšírovaných mandlí 100%
Vyrobeno v zařízení, které zpracovává jiné ořechy (lískové, pistáciové, vlašské, piniové a kešu ořechy).
Mandlovou mouku využijete při přípravě koláčků, buchet, dortů, různých dezertů, ale také při výrobě domácího marcipánu nebo vyhlášených makronek. Mandlovou mouku můžete přidat ke klasické mouce nebo jí můžete zcela nahradit běžnou mouku. Umixujete z ní i oblíbené mandlové mléko. Má mnohostranné využití, je vhodná pro všechny, kteří chtějí ozvláštnit svůj jídelníček o zdravou surovinu s mnohostranným využitím, je prostě skvělá…
Uchovávat na suchém místě v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 800 g
<< Skrýt popis