Zdravé ořechové a kokosové cukroví
Jistě i Vy patříte k lidem, kteří se ve vánočním období snaží pečovat o své zdraví a vyvážený jídelníček. Může být docela výzvou najít cukroví, které je chutné, ale zároveň i prospěšné pro naše tělo. Ořechové a kokosové cukroví může být tou správnou volbou pro ty, kteří si chtějí užívat sladkosti bez výčitek. Zdravé ořechové a kokosové cukroví je bohaté na vlákninu, což je klíčový prvek pro zdravé trávení. Vláknina pomáhá udržet naši střevní mikroflóru v rovnováze.
Ořechy jsou známé pro svůj vysoký obsah prospěšných látek, jako jsou zdravé tuky, bílkoviny a klíčové vitamíny a minerály. Přidáním ořechů do cukroví získáme nejen jedinečnou chuť, ale také dodáme tělu živiny pro správné fungování. Vybrat si můžete z mnoha druhů ořechů a vytvořit tak zajímavý recept na zdravé ořechové cukroví. Někdo dává přednost spíše klasickým vlašským či lískovým ořechům, jiný zase upřednostní například kešu nebo mandle.
Ořechové a kokosové cukroví je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí kombinovat sladké pochoutky s prospěšnými látkami pro své tělo. Vaše chuťové buňky a tělo vám za to jistě poděkují. Experimentování s ořechy a kokosem v cukroví může přinést nové chutě a kulinářské dobrodružství. Pokud by Vám scházely nápady, můžete se inspirovat našimi recepty.
Vyzkoušejte zdravé ořechové a kokosové cukroví:
Kuličky z kešu ořechů
Ingredience:
- 160 g BIO kešu drcené 4Slim
- 60 g lyofilizované maliny celé 4Slim
- 40 g BIO kokosová mouka 4Slim
- 2 PL Čekankový Originál 4Slim
- 50 g rozinky sušené
Postup:
Kešu ořechy a rozinky si namočíme v trošce horké vody na 15 min. Rozmixujeme rozinky s kešu ořechy a Čekankovým sirupem. Do připravené hmoty přidáme kokosovou mouku a polovinu lyofilizovaných malin. Zbylé maliny rozdrtíme a kuličky obalíme. Necháme vychladit v lednici.
Kakaové raw kuličky
Ingredience:
- 1 šálek datlí
- 1 PL kokosový olej
- 1 PL BIO kakaový prášek 4Slim
- 2 PL Arašídový krém jemný 4Slim
- 3/4 šálku BIO kešu drcené 4Slim
- 1 Čl BIO skořice mletá 4Slilm
- 1 PL Čekankový Originál 4Slim
Na obalení:
BIO kakaový prášek 4Slim a Testini mandlová mouka nebo BIO kokos strouhaný 4Slim
Postup:
Nejprve rozmixujeme kešu ořechy a přidáme zbylé ingredience a rozmixujeme dohromady. Ze směsi vytvoříme kuličky, obalíme v mandlové mouce a dáme vychladnout do lednice.
Raffaello knedlíčky
Ingredience:
- 90 g Pernerka špaldová mouka hladká
- 30 g BIO kokosová mouka 4Slim
- 135 g tvaroh plnotučný
- 1 vejce
- špetka soli
Náplň:
Poleva:
Postup:
V míse smícháme mouku, vejce, sůl, tvaroh. Vše spolu prohněteme, dokud se suroviny nespojí ve vláčné těsto. Poté těsto rozdělíme na 6 dílů a naplňíme jahodami a čokoládou (1/2kostičky). Připravené knedlíčky vložíme do vroucí vody a vaříme 5-10 min.
Knedlíčky namočíme do rozehřátého másla a obalíme v kokosu. Nakonec osladíme Čekankovým toppingem jahoda.