nad 999 Kč


Čekankový zázvorový nektar

zpracovani ovoce suseni lyofilizace proslazovani smazeni vyhody nevyhody

 

Čekankový zázvorový nektar

Ve výrobku jsou 4 % sušeného mletého zázvoru v bio-kvalitě, tj. v 1 polévkové lžíci nektaru (22 g) najdeme 1 g sušeného mletého zázvoru. Jak víme, zázvor je velice aromatické koření a výrobku propůjčuje specifickou chuť a vůni, podobně, jako když si v zimě „provoníme“ rozmačkaným zázvorem horký čaj a díky zázvoru nám hřejivý účinek čaje déle vydrží, až máme pocit, že se díky zázvoru v čaji mírně potíme.  

Navíc má zázvor řadu zdravotních účinků, které byly prokázány studiemi, takže se o jeho vlivu na zdraví může tvrdit, že

  • pomáhá zachovávat zdraví dolních a horních dýchacích cest
  • přispívá k přirozené obranyschopnosti organismu
  • podporuje imunitní systém.

    čekankovo zazvor nektar 240g

Je tedy na místě si k zahřátí nebo při prvních známkách nachlazení či infekce dýchacích cest připravovat horký čaj právě z čekankového zázvorového nektaru. Kdo je už zvyklý si kávu nebo čaj sladit pár kapkami čekankového sirupu, aby se vyhnul bílému cukru, může použít čekankový zázvorový extrakt. Teplý nápoj je potom příjemně aromatizovaný a někdo může pocítit účinek přidaného zázvoru tak, že ho nápoj oslazený čekankovým zázvorovým nektarem povzbudí ještě více než čaj nebo káva oslazené čekankovým sirupem.

čekankovo zazvor nektar 240g

Co očekávat od unikátního spojení účinků inulinu (rozpustná vláknina z kořene čekanky) a léčivého zázvoru v tomto výrobku? Inulin je rozpustná vláknina, kterou používají střevní bakterie jako svoji „potravu“, proto patří inulin mezi tzv. prebiotika. Od takto dobře živených bakterií – probiotik pak můžeme očekávat správnou ochrannou funkci, tj. vyšší výkon ve prospěch naší obranyschopnosti, jak prokázala řada studií. V čekankovému zázvorovém nektaru se tak ochranné zdravotní účinky zázvoru „chytře“ snoubí a vzájemně podporují se zdravotními účinky prebiotického inulinu z čekanky, což již možná brzy oceníme s blížícím se obdobím podzimních chřipek.  

Ing. Ivan Mach, CSc.