zbývá za 1 199 Kč


ZELENÉ POTRAVINY ČÁST 1.

Spirulina – malý zázrak z přírody

spirulina

Spirulína – dnes si povíme něco o SPIRULINĚ.

Mnozí z nás mají vžité, že Spirulina je sladkovodní řasa. Ovšem není tomu tak, Spirulina je sladkovodní tmavě zelená sinice (Spirulina platensis), která se pěstuje většinou v Japonsku. Při jejím pěstování se hlavně dbá na správné postupy a kvalitu vody. Je zdrojem koncentrovaných netoxických a snadno vstřebatelných živin, svým složením pomáhá posílit činnost vnitřních orgánů, ale i vyživovat organismus a tím zlepšit kvalitu života.

spirulinaČím Spirulina prospívá?

  • Je zdrojem koncentrovaných netoxických a snadno vstřebatelných živin.
  • Má vysoký obsah bílkovin složených ze všech esenciálních aminokyselin.
  • Obsahuje cenný chlorofyl, který má vliv na tvorbu červených krvinek a hemoglobinu.
  • Obsahuje množství proteinů, které pomáhají zásobovat tělo potřebnými živinami.
  • Obsahuje vitaminy skupiny B, vitamin A, C, D, E a karoteny.
  • Je bohatým zdrojem železa a zinku.
  • Působí jako antioxidant.
  • Přispívá k normální hladině cukru v krvi.
  • Posiluje přirozenou obranyschopnost - imunitní systém.
  • Kontrola tělesné hmotnosti – pomáhá při hubnutí.

 

Účinky jednotlivých látek obsažených ve Spirulině

Vitamin B6 přispívá k normální činnosti nervové soustavy, tvorbě červených krvinek, k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání a k regulaci hormonální aktivity.

Vitamin D přispívá k normálnímu vstřebávání a využití vápníku a fosforu, k udržení normálního stavu kostí a zubů, k udržení normální činnosti svalů a k normální funkci imunitního systému. Podílí se na procesu dělení buněk.

Vitamin A přispívá k normálnímu metabolismu železa, k udržení normálního stavu sliznic a pokožky, k udržení normálního stavu zraku, k normální funkci imunitního systému a v neposlední řadě se vitamin A podílí na procesu specializace buněk.

Vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm, k tvorbě kolagenu pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů, přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, k normální činnosti nervové soustavy a psychické činnosti, k normální funkci imunitního systému, přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem, ke snížení míry únavy a vyčerpání, přispívá k regeneraci redukované formy vitaminu E, zvyšuje vstřebávání železa.

Zinek přispívá k normálnímu metabolismu kyselin, zásad a sacharidů, k normální plodnosti a reprodukci, metabolismu mastných kyselin a vitaminu A, syntéze bílkovin, k udržení normálního stavu kostí, přispívá také k udržení normálního stavu vlasů, nehtů, pokožky, k udržení normální hladiny testosteronu v krvi, k udržení normálního stavu zraku, k normální funkci imunitního systému a chrání buňky před oxidativním stresem.

Železo přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, k normálním rozpoznávacím funkcím, tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, přenosu kyslíku v těle, k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání, železo se podílí na procesu dělení buněk

No není Spirulina báječná?

Námi nabízená Spirulina BIO je té nejvyšší jakosti. Na našem eshopu najdete Spirulinu BIO ve formě tablet. Všechny naše produkty splňují předepsané specifikace a naše výroba vlastní výrobní certifikaci BIO. Nemáme vysoké ceny. U některých produktů jsou dokonce nejlepší na on-line tržišti.