zbývá za 1 199 Kč


Baobab

Tento mohutně vzhlížející strom, který najdete jen v pár koutech světa v Africe, Austrálii a na Madagaskaru má úžasnou schopnost pojmout velké množství vody a přežít opravdu dlouhé období sucha. Baobab je neuvěřitelně odolný a dožívá se běžně i 2.000 let. Ani výška 30 metrů a kmen v průměru 18 metrů není výjimkou.

Která část Baobabu se využívá?

Kůra, listy i plody – ovšem nikdy se Baobab nekácí, je to velice vzácný strom!

Nejvzácnější jsou plody Baobabu, uvnitř se nachází bílá dužina, která připomíná pěnové bonbony. Tyto plody jsou velmi výživné, obsahují až 50% vlákniny a mohli bychom je konzumovat přímo, ale my tyto plody známe už jako jemně mletý prášek.

Baobab

K čemu mužeme využít prášek z Baobabu a jak vlastně chutná?

Oblíbíte si ho pro svou příjemně jemnou citrusovou chuť, kterou můžete různě dochucovat ovocné šťávy a smoothies, výborně se hodí do jogurtu, dezertů, müsli a podobně. Největším přínosem je vysoký obsah vitaminu C - ve 100g dužiny je až 500 mg  vitaminu C a to je 10x více než třeba v pomeranči. Baobab má také vysoký obsah vápníku, železa, hořčíku, a má antioxidační účinky.

BaobabA co kosmetické účinky Baobabu?

Olej z tohoto vzácného stromu se snadno vstřebává do pokožky, aniž by zanesl póry, nebo zanechal mastné stopy. Je vhodný pro všechny typy pleti. Pokožku ponechá krásnou, pružnou, vláčnou a zároveň hedvábně hladkou. Pár kapek oleje můžete přidat i do vašeho oblíbeného krému ke zvýšení jeho účinnosti.

Pokud Vás trápí mdlé suché vlasy bez života, vyzkoušejte vlasovou pohotovost s baobabem. Stačí baobab mírně ohřát v misce nad vařící vodou. Příjemně teplý olej pak jemně vetřete do vlasů, zabalte si je do ručníku a nechte jej čarovat. Ve sprše pak olej důkladně vymyjte šamponem. Jako bonus můžete před fénováním malé množství vetřít do vlhkých konečků. 

Co vlastně Baobab tedy umí ve zkratce?

  • zlepšuje prokrvení organismu
  • upravuje zažívání a pomáhá od střevních obtíží
  • zvyšuje imunitu, působí proti zánětům, bakteriím i plísním a také detoxikuje tělo
  • je dlouhotrvajícím zdrojem energie, kterou uvolňuje postupně
  • díky vitaminu C, železu, vápníku a jiných prospěšných látek se hodí i pro budoucí maminky a osoby po úrazech
  • prozáří pleť a udržuje ji mladistvou

v péči o vlasy bez života je nenahraditelným pomocníkem

 

Baobab