zbývá za 1 199 Kč


Ostropestřec mariánský

Ostropestřec mariánský - latinsky Silybum marianum

Víte, jak vypadá rostlina s tak neobvyklým názvem? Často ho míjíme při procházkách přírodou a dětem ho představujeme jako velký stříbrný bodlák.

Ostropestřec mariánský nebo též mléčný bodlák, je jednoletá nebo dvouletá bylina z čeledi hvězdnicovitých. Kvete koncem června purpurově červeným květenstvím. S přicházejícím podzimem se z květů vyvinou plody, které se sklízí.

Ostropestřec mariánský

Ze semen těchto plodů můžete vařit čaj, je avšak důležité, aby semena byla rozdrcená. Tím se do výluhu dostane větší množství účinných látek. Avšak vysoké teploty z velké části zničí účinné látky (např. Silymarin - silný antioxidant) a vitaminy. Právě Silymarin je ta látka, která dělá z Ostropestřce zázračnou bylinu pro naše játra. Silymarin je velice důležitý pro regeneraci jaterních buněk. Proto je nejlépe rozdrcená semena ostropestřce konzumovat za studena. Semena by neměla přijít do styku s kovem.

Můžete je přidat do jogurtů, džusů či ovocných šťáv. Nebo drcený Ostropestřec můžete konzumovat přímo 1 čajovou lžičku 2 – 3 denně cca 45 min. před jídlem. Nezapomeňte pořádně zapít dostatečným množstvím tekutiny. Toto užívání má jednu podstatnou výhodu - nebudete pociťovat hlad. Protože i Ostropestřec má výživovou hodnotu.

A jak vlastně Ostropestřec mariánský působí?

  • Ostropestřec mariánský je bohatý na antioxidanty
  • pomáhá udržovat normální hladinu cukru v krvi a normální činnost srdce
  • napomáhá ke správnému trávení, funkci a činnosti jater, k pročištění
  • podporuje přirozenou obranyschopnost – odolnost
  • Díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin ostropestřec pomáhá se vstřebáváním minerálů a vitamínů, a tím ovlivňuje správné prokrvování pohlavních orgánů. Dokáže tedy přímo ovlivnit topoření penisu.
  • vitamín E v Ostropestřci – zvyšuje počet a pohyblivost spermií

Nejdůležitější působení aktivních látek ostropestřce patrný na prokrvení pohlavního údu, protože pomáhá lepšímu prokrvování periferních cév. V konečném důsledku dochází k rychlejšímu nástupu erekce a její delší trvanlivosti.

Na našem e-shopu naleznete Ostropestřec ve formě semínka zde a také ve formě mouky zde. kompletní nabídku naleznete zde www.4slim.cz

 

Ostropestřec mariánský