zbývá za 999 Kč


Čekanková vlákninaTo je důležitá složka potravy, kterou ale naše tělo obtížně tráví.

Rozlišujeme dva druhy vlákniny: nerozpustnou a rozpustnou.

Co je nerozpustná vláknina? Jak již napovídá její název, není rozpustná ve vodě, není stravitelná, není zdrojem energie. Ale velmi dobře absorbuje. Tuto schopnost využije při své cestě trávicím traktem, hlavně pak v tlustém střevě, kde nerozpustná vláknina plní svou funkci tím, že formuje a změkčuje stolici, ta pak lépe opouští trávicí trakt. Je výbornou detoxikační látkou.

Rozpustná vláknina? Má schopnost na sebe vázat velké množství vody. Tím značně nabobtná a v trávicím traktu začne kvasit, stává se zdrojem energie. Při svém průchodu střevem je z velké části živnou půdou pro bakterie, které podporují růst střevní mikroflóry, a působí jako tzv. prebiotikum.

Tak jsme si ve zkratce vysvětlili rozdíl mezi nerozpustnou a rozpustnou vlákninou.

My si povíme něco víc o rozpustné vláknině:

Celkový denní příjem rozpustné vlákniny by měl být cca 20-30g pro dospělého člověka.

Tato hodnota je sice optimální, ale protože většina populace má denní konzumaci vlákniny značně nižší, kolem 7 - 12g, může organismus na nárazově zvýšenou konzumaci vlákniny reagovat nadýmáním, které je způsobeno neoptimálním složením střevního biomu v tlustém střevu.

Pokud chcete zvýšit denní příjem vlákniny, není nic snazšího. Můžete si vybrat z našich produktů. Na našem e-shopu najdete: Prebiotickou čekankovou vlákninu 350g, nebo můžete sáhnout po již osvědčeném Čekankovém sirupu originál v různých gramážích. A nově jsme pro Vás připravili „cestovní balení“ oblíbeného výrobku Čekankový sirup originál 80g.

Rozpustná vláknina je obsažená i v mnoha druzích potravin, např. v luštěninách, semínkách, lnu…

A teď jedna dobrá rada

Pokud sáhnete po sirupu, jako zdroji vlákniny, a objeví se výše uvedené potíže s nadýmáním, je potřeba produkt na den nebo dva vysadit a začít s menšími dávkami, na které si organismus postupně navyká. Náš sirup je opravdu velmi silné prebiotikum (zdroj vlákniny konzumované prospěšnými střevními bakteriemi). Obsahuje 71% vlákniny, což je cca 7x více než třeba obsahují jiné zdravé potraviny obsahující vlákninu, ale právě proto způsobující rovněž nadýmání (česnek, cibule, zelí, hrách, čočky, fazole, brokolice).

Doporučujeme tedy začít jen s malou čajovou lžičkou, a pomalu množství navyšovat tak, aby problémy s nadýmáním byly co nejmenší. Startovací kůra většinou trvá podle složení střevní mikroflóry od jednoho až do tří měsíců. Po tomto období si trávicí trakt zvykne na vlákninu a můžete ji používat i ve větším množství jedna až dvě polévkové lžíce denně, což Vám zajistí plně potřebu vlákniny na celý den. Současně se Vám díky posílení střevního biomu začne zvyšovat imunita. Více podrobností o účincích sirupu naleznete na www.cekankovysirup.cz, ke koupi na www.4slim.cz

cekanka